Problems You May Face When You Are Upgrading to iOS 5

Problems You May Face When You Are Upgrading to iOS 5

After the availiable of Apple iOS 5, the world has focused on this most advanced mobile operation system again. „error 3200” is the most common problem when users upgrade their iOS to the latest iOS 5. Now, the planet is talking about this. So what kinds of problem you will meet when you upgrade to iOS 5 and how to solve and avoid these problems? This article lists several common problems that you may face when you do that and also I provide some solution.

Problem 1: „error 3200”

Before you upgrade to iOS 5, how to avoid „error 3200”, or just try your luck?

Answer: error 3200 may be caused by Apple server. Till now, error 3200 is less than before but still quite a lot people find it occur. The best solution is wait and upgrade when the server’s trafic is not that high or just repeat the operation untill you success. I do not recommend you do that unless you need it right away.

Problem 2: iPad 1 and iOS 5

Is there any problem when I am upgrading my iPad first generation to iOS 5?

Answer: When you are upgrading the older devices to the latest system, you need to know that it will slow your devices. As far as I know that the original iPad (2010) is working fine. The little loss in performance brings you more professional Safari and other new features, such as multi-touch, the original iPad does not have this feature.

Problem 3: Wait and See

 

I have an iPhone 4 and I will upgrade to iOS 5 after a month or longer. At that time Apple will perfect this iOS 5. I have a iPhone 4GS also and after I upgrade the iOS, I just feel it is not better than before. What do you think of this?

 

Answers: Really nice question. It is always a nice choice to wait the 5.1 or 5.01 to correct the bugs in 5.0 if you do not need the upgrade immediately. Apple software’s release processes a long time after the test. They have more than 1million registered developers to test that for Apple, but there still will be bugs. Wait and see can also reduce the traffic of Apple’s server.

Problem 4: iCloud

Can I delete the photo from PhotoStream?

Answer: I’m afraid that you can not do that. You can not just delete your photos from PhotoStream. I believe that will be a problem that Apple will focus on, because users are worry about the privacy problem if they can not delete the photos.

Problem 5: Program and Newsstand

The new version’s installation is just OK, except that it will delet all the program I installed before. Before the installation, it does notice user about that, but why not just recover the program after the installation. Users have to sync them and rearrange them by themselves. I also notice that the newsstand can not be put in the utility. I do not want to use it and I also do not want to waste my screen room. I think that Apple just wants us to installation their app, so I just put it on the last screen and stay away from me.

Answers: Losing the program after upgrade is one of the most common complain. I do not know the reason neither. It maybe is a kind of potenctial code that can not save the files and program. The only advice I will give you is that rearenge the program on iTune but not your iPhone.

Problem 6: iCloud

My Mac computer can not download Lion, can I use iCloud with iPhone 4 and iPad 2?

Answer: Yes, you can use iCloud with iPhone 4 and iPad 2, but not your Mac computer. When you finish the installation of iOS 5, the welcome page will intrduce you to iCloud app or you can enter setting to start your iCloud. The data will not sync to your Mac computer.

Problem 7: Same ID and same data

My wife and I use the same ID on iTunes and our contact combine together after I upgraded to iOS 5. How can I just seperate them and how to avoid it happen again?

Answer: I think that you use the same ID when you use iTunes and iCloud, so your iPhone combined the contact from different devices. To keep your contact alone, you should set different Apple ID and iCloud ID. You can still use the same ID to log in the Apple Store and you will keep your contact, bookmark and calendar different.

Problem 8: iCloud and other sync program

I used to use Google to sync my calendar. When I use iCloud, what is the different and should I stop using Google first and then to use iCloud? Can I choose my photo, play list and video and so on?

Answer: Google calendar and iCloud can coexist on one device. I use Google to sync work stuff and use iCloud for private. All the picutures from your iPhone will sync to your computer with iCloud if your computer has the same iCloud feature, but not for album. After iTunes Match’s release, it can sync all the music from your computer, but iCloud can not do that now.

To enjoy your iOS 5 and iPhone 4s better, I will recommend you some software to help you. iPhone 4s Video Converter, DVD to iPhone 4s, Video Converter for Mac, DVD Ripper for Mac. They will help you to watch your DVDs and videos on your iPhone 4s easily.